| Működési területe a Szekszárdi Borvidék.
       A borvidék hatalmasat fejlődött az utóbbi években. Nőtt  azoknak a pincészeteknek a száma, amelyek a külföldi versenyeken is  megméretteték boraikat, és rangos előkelő helyezésekkel tértek haza. A régebb  óta ismert borászatok többsége komoly beruházásokat eszközölt, megteremtve a  még magasabb színvonalú működéshez szükséges technológiai hátteret, érlelő és  tároló kapacitást. Igényes borházak és feldolgozók épültek. A szőlő területek  alakítása, fejlesztése is folyamatos. 
      A borvidék települései:
  
        Alsónána, Alsónyék, Báta, Bátaszék, Decs, Harc, Medina, Őcsény, Sióagárd, Szálka, Szekszárd, Várdomb, Zomba 
      A borvidék szőlő területe: 
      Kékszőlő regisztrált területe 1910 ha. 
        Ebből zömmel kékfrankos  (691 ha), cabernet franc (190 ha), cabernet sauvignon  (204 ha),  merlot (285 ha),  zweigelt (172 ha),  kadarka (81 ha). 
      A fehérszőlő közel 370   ha. 
    Ebből kiemelkedő területtel rendelkezik az olaszrizling (116 ha), chardonnay (75 ha), rizlingszilváni (54 ha), királyleányka (16 ha), cserszegi fűszeres (12 ha). 
      
     |