Működési területe a Szekszárdi Borvidék.
A borvidék hatalmasat fejlődött az utóbbi években. Nőtt azoknak a pincészeteknek a száma, amelyek a külföldi versenyeken is megméretteték boraikat, és rangos előkelő helyezésekkel tértek haza. A régebb óta ismert borászatok többsége komoly beruházásokat eszközölt, megteremtve a még magasabb színvonalú működéshez szükséges technológiai hátteret, érlelő és tároló kapacitást. Igényes borházak és feldolgozók épültek. A szőlő területek alakítása, fejlesztése is folyamatos.
A borvidék települései:
Alsónána, Alsónyék, Báta, Bátaszék, Decs, Harc, Medina, Őcsény, Sióagárd, Szálka, Szekszárd, Várdomb, Zomba
A borvidék szőlő területe:
Kékszőlő regisztrált területe 1910 ha.
Ebből zömmel kékfrankos (691 ha), cabernet franc (190 ha), cabernet sauvignon (204 ha), merlot (285 ha), zweigelt (172 ha), kadarka (81 ha).
A fehérszőlő közel 370 ha.
Ebből kiemelkedő területtel rendelkezik az olaszrizling (116 ha), chardonnay (75 ha), rizlingszilváni (54 ha), királyleányka (16 ha), cserszegi fűszeres (12 ha).
|